dijous, 2 de setembre del 2010

Màscara pels vapors orgànics

L'autoprotecció ha de ser una pràctica interioritzada en el nostre treball. Un dels aspectes que no tenim en compte és la protecció del nostre sistema respiratori. Realitzant motlles i fent còpies solem exposar-nos a una infinitat de materials que, de ben segur, afecten a la nostra salut.

Un dels problemes que podem trobar-nos a l'hora d'escullir una màscara, és saber quins tipus de vapors desprenen els materials que estem treballant. Normalment es divideixen en vapors organics e inorgànics.

Per regla general els materials que treballen, en el nostre ofici, són els orgànics. El Ministeri de Treball té un document que pot servir-nos per ampliar els coneixements sobre el tema http://www.insht.es/InshtWeb/Contenidos/.../MA/MA_032_A98.pdf .

En tots cas cal saber que els poliesters, el poliuretans, els varnissos són de la familia dels orgànics i per tal caldrà comprar masqueretes amb filtres per aquest tipo de vapors.

Jo estic fen servir una de la empresa 3M el model 4000 http://solutions.productos3m.es/.../3M/.../ProductCatalogue/?... - Té un preu de 28.67 €. La meva esta comprada a Jordi Sagristà http://www.jordisagrista.com, però podeu trobar-la a altres comerços.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada